Nyitott pincék

A fesztivál ideje alatt (augusztus 10-12.) a következő pincék várnak Titeket legjobb boraikkal és válogatott finomságokkal, olvassátok el bemutatkozásukat!

Pavilon Palkonya és Termelői Piac

Látogass el hozzánk a Palkonyai Pincesoron egy frissítő kávéra, hűvös rozé fröccsre, vagy kóstold meg saját készítésű szűretlen gyümölcsleveink valamelyikét. 100% arabica kávénkat az Umami Coffee Roastery pörköli, gyümölcsleveinket saját üzemünkben készítjük cukor és tartósítószer hozzáadása nélkül. A gyümölcslevek mellett smoothie-kat is kóstolhattok. Borkínálatunkat a palkonyai Blázsovics Pince borai alkotják. Gyümölcsleveinket és a smoothie-kat az Árpaföldön lévő standunkon is megtalálhatjátok.
A Pavilonban a fesztivál ideje alatt melegkonyha üzemel, naponta változó menüvel. A korán kelőknek friss reggelivel is készülünk minden nap. A részletes menüről a fesztivál indulásakor Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/palkonyapavilon ) tájékozódhatsz.
Három vendéglátó teraszunk egyikén a fesztivál ideje alatt helyi termelői piacot szervezünk, ahol a Palkonya környéki kistermelők, őstermelők kínálják házilag készített minőségi, és egészséges termékeiket első kézből. A piacon többek között találkozhattok füstölt áruval, házi sajtokkal, gluténmentes süteményekkel, chili termékekkel.
http://pavilonpalkonya.hu
https://www.facebook.com/palkonyapavilon
http://termeloipiacpalkonya.hu/

Hárságyi Pince

A Hárságyi Pincénél nagy odafigyeléssel gondozott szőlőkből, magas minőségű – ám nem nagy mennyiségű – a villányi vidékre jellemző nemes borokat állítunk elő. Őszinte borokat készítünk, hiszen az autentikus, hagyományos technológia segítségével tiszteletben tartjuk az évjáratokon belüli különbséget, nem javítjuk, vagy tompítjuk azokat, hanem fejet hajtunk a természet adta lehetőségek előtt és élünk vele. Ezért őszinte a borunk. Boraink stílusa: fajtajelleget jól megmutató, kissé rusztikus stílus, természetességre és a gyümölcsösségre törekedve.
Pincészetünk kínálata a környékre jellemző testes vörösborokra épül: a gyümölcsös portugiesertől a testes cabernet sauvignonig terjed, ezek mellett ízlésvilágunkat hűen tükröző különböző házasítások, cuvée-k alkotják kínálatunkat. Palettánkról nem hiányozhatnak a könnyű rosé és siller borok sem. Borainkat szakértők rangos helyi és nemzetközi borversenyeken számos arany és ezüst díjazásban részesítették, ezekről bővebben weboldalunkon olvashat. Balázs nemzetközi és hazai borversenyeken bírál, tagja a Villányi Eredetvédelmi Bíráló bizottságnak is.
Pincénk másik meghatározó és izgalmas tevékenysége a szarvasgomba keresés és értékesítés. Tematikus vacsorákat, szarvasgombás kóstolókat szervezünk, valamint értékesítéssel is foglalkozunk. A szarvasgombát kutyával keressük az engedéllyel rendelkező erdeinkben.

Palkonya Hangja Fesztiválon várunk a Hárságyi Rosé Kisszínpadon ahol minden délután koncert lesz, valamint borainkkal és izgalmas fröccsvariációinkkal! A fesztiválozóknak külön smoothie és juice bárt nyitunk, hogy egész nap frissek és egészségesek legyenek!


http://palkonya.hu/helyszin/harsagyi-pince/
www.harsagyipince.hu

Mokos Pincészet

Családi Pincészetünk három generáció óta van jelen a Villányi borvidék életében. Szőlőültetvényeinken, a Weingarten dűlőben, megtalálhatóak a régióra jellemző hazai, illetve nemzetközi, elsősorban vörös szőlőfajták. Boraink éves szinten több rangos borversenyen is jeleskednek, a legbüszkébbek azonban Villányi Franc szuper prémium borunkra vagyunk, mely számos magas színvonalú verseny díjazásában részesült (Országos Borverseny Csúcsbora 2016, Vinum Bonum - Prestige Reserve 2016, Top100 Legjobb Magyar Bor 2016).
A hagyományos villányi borok mellett gyümölcsbor különlegességek készítésével egyaránt foglalkozunk. A 70 hektáron elterülő, napsütötte gyümölcsösünkben meggyet, szilvát, őszi- és kajszibarackot is termesztünk, így gyümölcsborainkat és házi pálinkáinkat kizárólag friss, zamatos, palkonyai gyümölcsökből készítjük a klasszikus borokhoz hasonló technológiai eljárással.

A Palkonya Hangja fesztiválon keresd pincéseszetünk standját a Malom Parkban és kóstold meg nálunk a borvidék új közösségi borát, a Redy-t, vagy frissítsd fel magad a nyári gyümölcsök zamatával, prémium Mokos gyümölcsborok formájában!

(A fesztivál ideje alatt Pincészetünk épületében zártkörű rendezvényt tartunk, ezért termékeink megvásárlására csak a Malom Parkban lesz lehetőség.)

http://palkonya.hu/helyszin/mokos-csaladi-pinceszet/
www.mokos.hu

Mayer Róbert Pincéje

Mayer Róbert pincészete a több mint 100 éves múltra visszatekintő, ma már műemlékvédelem alatt álló pincesoron található. A pincészet borainak alapanyaga a Villány-Siklósi Borút részét képező, napsütötte, palkonyai dűlőkön terem, mely jelentős mértékben hozzájárul a Mayer borok egyedi ízvilágához. Róbert 3 hektáron termel. A család generációk óta a bortermeléssel foglalkozik, ami az elmúlt években elmélyített tudással és a borkészítés iránti szenvedéllyel teljesedett ki. Mára a kis családi pincészet mind minőségben, mind mennyiségben megérett a boraik szélesebb körben történő terjesztésére. Ezt támasztja alá a villányi borvidéki versenyeken elnyert arany- és ezüstérmek valamint a prémium borkategória.

Róbert új irányvonalat vett és 2018-ban elkészítette saját kézműves sörét is, a Palkonya Sörét.

Egy borász & egy bormarketinges. Eltalálták, hogy sört főznek. Felülve az európai sörforradalom hullámaira. Egy IPA-t. Első körben. Azt gondolták, hogy lefőzik “mindenidők” legjobb IPA-ját. Ami nyilván soha nem jön össze. De azért törekednek rá.

Németh és Németh Pince

A Németh & Németh Borászatot 2015-ben alapítottuk a Villányi Borvidékhez tartozó Palkonyán. Pincesoron található az igényesen felújított pincénk, ahol a borainkat is értékesítjük. Elsősorban vörösborokat készítünk, de nem hiányozhat palettánkról a rosé bor sem. Magas minőségi elvárásaink vannak, mind a borkészítésben, vendéglátásban és megjelenésben, ezen törekvésünket egyre többen támogatják.

http://palkonya.hu/helyszin/nemeth-es-nemeth-pinceszet/